Saturday, February 9, 2008

Första punkan!

Milda vindar, plusgrader och lite sol - på samma dag - är inget vi har varit bortskämda med under den här vintern, så det var självklart att sticka ut på en kortare distansrunda i dag. I riktning söderut på vackra Säröbanan fick jag syn på nåt som inte var lika vackert - ett platt framdäck. Och det var mitt eget.

Sen jag började cykla i vuxen ålder, för snart fyra år och 1300 mil sen, har jag inte fått en enda punktering. Eller jo, en gång började det pysa strax efter att jag satt på nytt däck men det var på grund av att jag slarvat med fälgbandet vid monteringen.

Men just en penetrationspunktering, där ett vasst föremål trängt igenom däcket och gjort hål på slangen, det var det premiär för i dag. Det var en sylvass glasskärva som grävt sig in i däcket och med nöd och näppe lyckats ta sig igenom skyddsvävens finmaskiga barriär.

Själva slangbytet gick rätt smidigt trots kylan. Jag hade tunna vinylhandskar på mig för att slippa smutsiga händer, och handskarna hjälpte väl lite mot den värsta kölden också. Men trots det hade jag ingen känsel alls i fingrarna efteråt. Det tog närmare en halvtimme innan känseln återvände i alla fingrar. Alla fingrar utom en - vänster långfinger, som jag oftast har problem med när det är kallt. Den vägrade vakna.

Inte förrän jag gick in på Preem i Lindome, för att köpa en kexchoklad, blev det liv i fingret igen. Fast det krävdes att jag höll fingrarna mot ett varmt lysrör under kassadisken en stund först!

När ordningen var återställd var det en behaglig sträcka hem via Kållered och Mölndal, delvis på den utmärkta cykelvägen som börjar vid järnvägsstationen i Kållered och slutar vid Rävekärr i södra Mölndal. Mycket bättre kvalitet än den riktiga vägen som går hundratalet meter österut. Dessutom närapå spikrak! Lägg till en rak medvind, så var det nära himmelriket!

70 mil hittills i år får man vara nöjd med.

Det riktigt kliar i mig att få komma ut i varmare väder, med torra vägar, så jag kan använda min racer, så det blir lite FART!!!

1 comment:

Landberg said...

Shit, jag har otur som sjutton med mina cyklar, har aldrig haft nått dyrare än 5000:- men känns som om de pajar hela tiden!

Haade gott

MVH//Landberg